[O1] Kontrolka niezapiętych pasów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kertabt1
    Classic
    • 2016
    • 7

I tried run VAS on VW Sharan 2011 with UDS, it doesn't want to connect with ECU, Air condition, it can connect other nonUDS modules.

I have installed ODIS-E but when I select VW36x project it loads but nothing more, only some fault. It was on my nonUDS Scirocco.
  • bart_717
    Classic
    • 2013
    • 19

Witam!

Czy jest szansa wydłużyć czas działania sygnału wraz z kontrolką niezapiętych pasów Octavia I 2001r??

Pozdrawiam

Komentarz

• lukasz16v
      Rider
      • 2012
      • 271

Trochę nie na temat.U mnie jest ta kontrolka na zegarach ale zapala się tylko po przekręceniu zapłonu i po chwili gaśnie z resztą.Mam pytanie czy ona nie powinna się świecić gdy ktoś ma nie zapięte pasy chociaż by kierowca.O1 przed FL 2000r.
      O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
      Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

• Tony065
        RS
        • 2009
        • 2487
        • Octavia I (1U2)
        • ARX 1.8 20VT 150 KM

Panowie, OI jest prosta jak budowa cepa, więc nie spodziewajcie się cudów. ponoć można to przeprogramować, ale wymaga to zbyt głębokiego grzebania i w sumie jest nieopłacalne. to nie program do silnika i wychodzi drogo.
        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
        @ by Tune-up Gdańsk
        TDI VP++ i jeszcze rośnie
        Antek

Komentarz

• pablokinah
          Rider
          • 2010
          • 574

Zamieszczone przez lukasz16v
          .Mam pytanie czy ona nie powinna się świecić gdy ktoś ma nie zapięte pasy chociaż by kierowca.O1 przed FL 2000r.
          Jak założysz mikrostyk w zapięciu pasa kierowcy i pociągniesz kabelek masowy do odpowiedniego pinu to będziesz jeszcze mieć dzwięk jak nie zapniesz pasa ale on się tylko powtarza trzy razy i tyle , i nie wymaga głębokiego grzebania

[ Dodano: Czw 02 Sty, 14 17:43 ]
          Zamieszczone przez bart_717
          Czy jest szansa wydłużyć czas działania sygnału wraz z kontrolką niezapiętych pasów Octavia I 2001r??
          nie
          jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• acidburn
            Drive
            • 2012
            • 44
            • Octavia I (1U2)
            • AGU 1.8 20VT 150 KM

pablokinah, a możesz bardziej konkretnie coś na ten temat powiedzieć ? Bo chciałbym się za to zabrać ale nie wiem co z czym...

Komentarz

• pablokinah
              Rider
              • 2010
              • 574

Potrzebny jakiś mikrostyk ( ja takiego użyłem http://www.conrad.com/ce/en/product/...-24Vdc-2A-IP67 ) zamontowałem go z boku zapięcia pasa jak zapinam wtedy ten czarny plastik w zapince naciska na blaszkę i rozłącza sygnał
              lub orginalne zapięcie z takim mikrostykiem ładniejsza opcja , mikrostyk ma rozłączać ciągniesz jeden kabelel od masy do mikrostyku a drugi od mikrostyku do licznika kostka niebieska pin 31 , poskładać a po tym trzeba by zmienić kodowanie licznika za pomocą vaga do twoich dwóch pierwszych cyfr musisz dodać +02 - zapięcie pasów

Kodowanie (12345)
              12XXX
              pierwsza i druga cyfra oznacza funkcje dodatkowe:

00 - brak opcji
              +01 - zużycie klocków
              +02 - zapięcie pasów
              +04 - kontrola płynu do spryskiwaczy
              +16 - nawigacja

jeśli posiadamy kilka funkcji sumujemy cyfry ze sobą i wynik wpisujemy jako dwie pierwsze cyfry w kodowaniu np.
              zapięcie pasów, płyn do spryskiwaczy i nawigacja
              02+04+16=22
              jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

Pracuję...